anms | FAQ BM | CONTACT BM | FEEDBACK BM | SITEMAP BM
Laman Utama Media Berita KPDN Berita Terkini 2024 MAJLIS PENYERAHAN LESEN JUALAN LANGSUNG

majlis penyerahan lesen jualan langsung original

PUTRAJAYA, 4 APRIL 2024, KHAMIS- Hari ini YBhg. Dato’ Seri Mohd Sayuthi, Ketua Setiausaha, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) telah menyempurnakan penyampaian lesen Jualan Langsung kepada 44 syarikat jualan langsung bertempat di KPDN, Putrajaya.

Majlis pada hari ini telah menyasarkan seramai lebih 200 orang jemputan terdiri daripada syarikat-syarikat pemegang lesen jualan langsung yang sah di bawah akta Jualan Langsung dan Skim Anti-Piramid [Akta 500], termasuk warga Kementerian dan Agensi.

Pada tahun ini, KPDN menyasarkan lebih banyak penglibatan dari industri jualan langsung dengan nilai jualan yang lebih tinggi berbanding pencapaian melalui laporan kewangan bagi tahun berakhir 2022 berjumlah RM32.04 bilion.

Melalui inisiatif ini, kerajaan berharap bidang jualan langsung mampu menjadi pemangkin kepada pertumbuhan ekonomi negara yang positif bagi tahun 2024 dimana melalui perniagaan jualan langsung ini dilihat dapat meningkatkan ekonomi, daya saing, pendapatan individu, mengatasi masalah kemiskinan melalui pewujudan peluang pekerjaan baru dalam menambah pendapatan sampingan dan seterusnya meningkatkan kualiti kehidupan masyarakat setempat.

Oleh: Unit Komunikasi Korporat